MALALA

The girl how defeated the dark shadows

03

August

Om Föreställningen:

Publik: 50 personer

Målgrupp: Från 9 år

Längd: 45 min

Premiär: April 2020

Spelperiod: 2020/2021

Olivia ska sova över hos sin kompis Amina men kan inte. Hon är orolig för att gå till skolan. Där finns han med tuggummit, han som mobbar. För att lugna Olivia börjar Amina berätta sagor om hjältinnor från hennes hemland Pakistan:

Sagan om Malalai som inspirerade den Afghanerna att besegra den brittiska armén och berättelsen om den modiga flickan Malala som stod upp för flickors rätt till frihet och kunskap

MALALA - THE GIRL WHO DEFEATED THE DARK SHADOWS är en berättelse om de som får men inte vill gå i skolan och de som vill men inte får gå i skolan och om mod. Mod som ges vidare. Mod för att stå upp mot orättvisor och bekämpa De Mörka Skuggor, The Dark Shadows.

Historien är fritt baserad på barnrättsaktivisten, fredsambassadören för FN och den yngsta fredspristagaren livshistorien Malala Yousafzai .Svenska, urdu, engelska och arabiska blandas i föreställningen som kan förstås av såväl enspråkig och som flerspråkig publik.

Föreställningen är ett samarbete med de pakistanska teatergrupperna Rafi Peer Theatere Workshops och Ajoka Theatere i Lahore.

Ges med stöd av Malmö Stad, Kulturrådet, Helsingborg stad & Konstnärsnämnden.

I samarbete med: Aktivitetshuset Tryckeriet i Helsingborg, Fridhem Folkhögskola, Ajoka Theater (Pakistan/Lahore), Pakistans Promotion Network Europe (PPNE), Lyarianz Youth Development Association och Al-Karim Secondary Schoo (Pakistan/Karachi), Tiro Association for Arts (Tyros/Libanon), Trans-Forma (Beirut/Libanon) och Academy Of Art And Arabic Heritage (London/Storbritannien) och El Warsha Theater Troupe (Kairo/Egypten).