Annika Kofoed

Skådespelare

Performances:

Om Annika

Kofoed studerade vid Teaterhögskolan i Göteborg 1992–1995 och efter examen engagerades hon vid Intiman i Stockholm och på Boulevardteatern. Hon tillhör Helsingborgs stadsteaters fasta ensemble. Hon har där bland annat medverkat i Macbeth, Gengångare, Vem är rädd för Virginia Wolf?, ElektraLisaLouiseCafé EuropaFröken JulieTrettondagsaftonFadrenFyrverkerimakarens dotterAlice i ÄventyrslandetAllt som är dittDuvornaPolitikDamen i väntsalenResan till Melonia och Under hallonbusken.

Hösten 2012 regisserade hon den egna musikalen Nils Holgerssons underbara resa efter Selma Lagerlöfs berättelse vid Helsingborgs stadsteater. Denna följdes av musikalen Pelle Erövraren efter Martin Andersen Nexøs roman hösten 2014. Båda musikalerna i egen dramatisering och med musik av hennes make Per-Ola Nilsson (P-O Nilsson). Somrarna 2014 och 2015 fortsatte hon samarbetet med maken med manusarbete och regi av Bruksspelet i Klippan.

I TV- och filmsammanhang debuterade Kofoed 1994 i TV-serien År av drömmar. Hon har därefter bland annat medverkat i filmerna Lithivm (1998), Kontorstid (2003), Tur & retur (2003), Wallander – Den orolige mannen (2013) och Zon 261 samt i TV-serien S:t Mikael (1999).

Teater JaLaDa samarbetar med Annika i föreställningen MALALAI/ملالئ –THE GIRL HOW DEFEATED THE DARK SHADOWS. .

Contact:

Annika@jalada.se