Jag lovar att inte berätta

28

February

Av: Karim Rashid

Ett spännande, tempofyllt verk om hur pengar, rasism, utanförskap, extremism, knark och kriminalitet berör ungdomar idag. ”Jag lovar att inte berätta” är ett fiktivt, samhällskritiskt musikdrama nära ungdomars vardag, baserad på fältundersökningar av Teater Ja:La:Da i svenska kriminella miljöer.

Våldet i Malmö och i Sverige ökar. Statistiken visar att vi är mitt i en dramatisk utveckling där allt fler ungdomar blir inblandade i grov brottslighet och kriminalitet. Många klarar inte av skolan och arbetslösheten ökar bland unga vuxna. Vi skapar en visuel föreställning med nyskriven musik där vi undersöker hur ungdomar har det idag? Vad har de för ambitioner, bekymmer, hopp och rädslor? Manuset bygger på Teater JaLaDas egna intervjuer med före detta kriminella och researchmaterial från forskningslitteratur och sociala medier.

I Jag lovar att inte berätta växlas mellan tre olika händelseförlopp där man förflyttas i tid och rum utan att förlora känslan av här och nu. Det första är ett kärleksdrama, det andra handlar om pengar och det tredje handlar om knark.

Om Föreställningen:

Ålder: rekommenderas från 13 år

Längd: 60 min

På scen: Samira Alam,& Hassoon Kano

Publikantal:  60 elever inkl. vuxna

Premiär: april 2019

Animationer: BloodyHoney

Spelperiod: HT 2019 - VT 2020

Kamerateknik: HAZA film pro