CULTURE OVERLOAD

03

May

Om Föreställningen:

Publik: 50 personer

Målgrupp: Från 13 år

Längd: 45 min

Premiär: April 2020

Spelperiod: 2020/2021

I en övergiven källare någonstans i Norden gömmer sig tre ungdomar. Alex sextonårig kille från Sverige, Salah-moni är tretton år och bor i Norge och Jamilla är 15 år och lever i Danmark.

I denna källare hittar ungdomarna inget annat sätt att leva än att drömma om ett bättre liv. Drömmarna är stora. Så stora att de kan ta dem från sina verkliga liv, ut till Utopia. Tillsammans bygger de Utopien av bitar de tycker om från sina olika bakgrunder och kulturer och  kastar bort de bitar de inte vill ha kvar. Till slut har de byggt en värld där alla dörrar är öppna och alla är välkomna.

För dig som är 13 år och uppåt ger vi en spännande resa där svenska, norska, danska, engelska och arabiska mixas i föreställningen.

Föreställningen har växt fram ur internationella intervjuer och workshopserier med 30 skandinaviska ungdomar i samarbete med Algeriska Föreningen i Oslo (NO), Mino (DK) och Flamman (SWE). Ungdommarna har varit med under hela processen och utvecklat grundidén, tagit fram formspråk, kostym, musik, animation och scenografiskisser.

I samarbete med: Mino & Zebu teater i Danmark, Algeriska föreningen i Oslo samt ungdomhuset Flamman i Sverige.

Ges med stöd av Malmö Stad, Kulturrådet, Sveriges författarfond, Nordiska kulturfond & Nordiska kulturkontakt